mandag 18. august 2008

Dag 8 - siste dag ved Polar Zoo :o(Dette var vår siste dag ved Polar Zoo, en dag vi hadde gruet oss til hele ferien. Vi viste det ville bli hardt å ta farvel med valpene spesielt, med Julian, Anita og resten av personalt på Polar Zoo. Og så skal vi ikke glemme restene av dyrene. Alt skulle gjøres for at denne dagen skulle bli så spesiell og minnesverdig som overhodet mulig.På guide turen hos valpene var Salangen nyheter med og laget et lite nyhetsinnslag. Se innslaget se linken under!

Her får dere se et klipp fra Julian som presentere reglene før besøkende for gå inn til valpene, ulvehyl, Cato( adm.direktør), en besøkende, John og selvfølgelig "masse" om valpene. Karin klarte å unngå kameraet-- akkuratt som planlagt! :o)

På foringsrunden var det Karin som fikk ansvaret for selve foringen, mens Tonje fortalte publikum om dyrene og John tok bilder. Må bare si at det er et deilig adrenalin kikk å være det eneste som står mellom ville dyr og mat - kan ikke forstå hvorfor folk trenger å hoppe i strikk!! En kjenner virkelig at man lever - og at man kommuniserer med disse unik dyrene. Det er viktig å ikke stresse dyrene for mye, men samtidig skal man prøve å lage et show for publikum.

Ulvene kan være svært nærgående - dette er noe som parken jobber med. Man trener ulvene opp til å holde større avstand - de er spesielt viktig med god avstand om vinteren når det er færre ansatte.

Her har en av de unge ulvene kommet ganske tett på. Det jeg da gjør er å ta et skritt frem og belønne når ulven rygger vekk i fra meg i stedet for når den går i mot meg. I tillegg er det selvfølgelig viktig å belønne når ulvene er på den rette avstanden!!!

Man kan også lærer ulvene å gjøre forskjellige atferder før de får mat. De skal f.eks. ha roet seg ned før vi begynner å fore, og Nanouk har lært seg at det lønner seg å ligge for å få mat.

For å gi publikum litt show kaster vi kjøttstykker mot sidene på innhegningen der de står- slik at ulvene kommer tettere innpå dem


Som tidligere nevnt kan vi ikke gå inn til bjørnene. Men for at publikum skal få sett bjørnene på nært hold så blir bjørnen foret med vafler gjennom gjerdet. De elsker vafler, og han bjørnen har til og med lært seg å vinke med labben for å få vafler!

Her er den eine binna oppe på to bein for å få vafler - - sjekk ut de klørne!!


Jerven er veldig god til å klatre. Her legger jeg kjøttstykkene høgt oppe i trær slik at jerven viser seg frem for publikum. Når vi beveger oss inne i hegnet må man hele tiden ha øynene på dyrene og ikke snu ryggen til. Dette fordi at dyrene er ville, og kan vi kan ikke stole på dem.Først viser gaupene frem sine flotte klatre ferdigheter før de villig fanger kjøttstykker som flyr gjennom luften. Dette er et spekulært syn - hvor lett og elegant de bare stekker labben ut for å få ta i bitene.


Dette er ikke en vanlig del av foringsrunden - men det var et must å prøve! Hvem kan vel motstå muligheten til å få et elgkyss?? I hvertfall ikke oss. Simon deler villig vekk kyss i bytte mot en gulrot - til stor forundring for turistene.Vet ikke hvem som ser mest corny ut - Karin eller Simon?
Tiden her oppe måtte feires - så det ble en liten fest! Både Anita og Julian ble store hit'er hos Trofast og Tessa.
Kjempe koselig kveld der vi utvekslet røverhistorier, bilder og vennskap.


Ingen kommentarer: