mandag 11. august 2008

Dag 2 Polar Zoo- villmark i fri dressur

Det er helt fantastisk å våkne til det famtum at man skal tilbringe dagen sammen med ulver!! I dag hadde vi også blitt lovet at vi skulle få være med inn på hovedforingen til rovdyrene! Det betyr at vi skal inn i innhegningen med ville, ikke sosialiserte rovdyr når de blir foret (dette er ikke det samme som foringsrunden for publikum). Skal love deg at en går inn med store menger respekt for disse dyrene. Det vi gledet oss mest til var selvfølgelig å gå inn til de ikke sosialiserte voksne ulvene i parken. Dette er første gang vi er inne hos voksne ulver. Før gikk inn fikk vi en leksjon i hvordan man oppfører seg sammen med disse dyrene- man skal blandt annet holde seg sammen slik at vi danner en flokk og vi læret hvordan vi skal forholde oss til et eventuelt angrep. Så bar det inn...Først fikk vi være med inn til disse flotte kattedyrene! Her viser hanngaupen seg!

Her viser Nanuk(alphahannen) seg majestetisk fram- kan ikke annet en få respekt for denne herren.Jerven ser bare koselig og litt komisk ut, men man skal være klar over at jerven kalles nordens hyene og har det største kjevetrykket av alle rovdyr i norge: 4,5 tonn!!!

Bjørnene er de eneste rovdyrene man ikke kan gå helt inn til pga at faren er for stor. Her sitter jeg ansikt til ansikt med den ene binna inne i hiet. Hun virker som en stor teddybjørn, men plutselig viste hun seg fra den andre siden og reiste seg på to forran meg for å gi meg klar beskjed om hvem som var sjefen.

Ingen kommentarer: