onsdag 13. august 2008

Dag 6 - mer observering

Bare for å vise at ikke hundene blir helt neglisjert og trives måtte vi legge med dette bildet her. De knåver og står i! oppholdet her hadde vært mye enklere uten de, dessverre, då kunne vi ha vært så mye vi bare ville oppe hos ulven. Men vi har jo våre egne hunder å ta vare på også- så dagene består av soving, turgåing, kose med hundene og være i parken.

Campingplassen vi bor på ligger nydelig til slik at vi kan gå med hundene løse fra hytten og vi kan gå så langt føttene våre klarer å bære oss.Her forer Anita og John valpene. Det skal legges til denne historien at to sekunder etter dette bildet ble tatt står traktoren og vippe - det er rett før den veltrer. Tror du jeg klarte å få tatt bildet av.... nei då :o)

Grunnen til av vi forer på denne måten - fremfor å bare kaste maten til dem slik vi gjør med de andre rovdyrene - er fordi vi ikke ønsker at valpene skal forbinde mennesker med mat. Dette kan være en veldig skummel assosiasjon som kan skape konflikter i fremtiden. Derfor fores valpene fra traktoren - slik at de vil forbinde traktoren med mat i stedet for mennesker. Og dette assosiasjonen har valpene allerede gjort seg etter bare en uke med foring på denne måten. Hver gang traktoren kommer kobler de ut alt som heter mennesker og løper i rettningen av traktoren!
Valpene blir foret med 1 1/2 geitekilling hver dag som deles opp med øks i frossen tilstand (ikke et passende syn for en vegetarianer :o/).Her står maten klar til kvelds og morgen foring.


Her kommer Steinulv med et stykke geit i munnen for å vise fangsten sin. Dette ville ikke ha skjedd hvis vi ikke konsekvent hadde meldt oss ut av all kamp om ressursene. For Steinulv er det ikke noe farlig å komme til oss med mat- for vi er ingen konkurrent. Søskenene der i mot holder han avstand til når det er mat.

Når de får maten piler de vilt og svelger ned så mye mat de klarer på kortest mulig tid. Dette er for å sikre seg mest mulig mat. Når de er mette (då stor magene som noen store ballonger) tar de

det de kan finne av rester og gjemmer dem fra søskene sine. Det var i denne sammenheng at Steinulv oppdaget oss og sa hei.


Her går Nayla på spor for å finne Steinulv sin gjemmeplass - problemet hennes var at hun samtidig skulle passe på sitt eget gjemmested.
Ikke lett å være ulv! Tøff å se disse små tassene på 3 måneder bruke nesen sin!Etter maten er det på tide med litt kos og avslapping. Steinulv har oppdaget de voksne ulvene på den andre siden av veien og følger spent med.

Mens valpene fikk mat viste de voksne ulvene seg. Den ene 1 åringen hadde funnet seg en gren og det var stor ståhei i flokken. Vi har neste ikke sett de voksne utenom foringen så dette var et vakkert syn- 4 voksne ulver som leker uten å bry seg om oss. Om dagen når parken er full av folk er de somregel veldig sky og sjeldne å se. Men av og til på kveldstid viser de seg frem. En kveld vi gikk langs innhegningen stod de plutselig der-- helt inntil gjerde og sjekket oss ut. Vi hadde ikke hørt noe før de plutselig var der! Det var en mektig opplevelse. Og like plutselig som de hadde dukket opp forsvant de igjen.
John og Luna

Full krig om hvem som har retten på menneske - ingenting er som litt slossing etter en god middag.


Hvordan er en ulvevalp å ta og føle på?


Fikk et spørsmål om hvordan valpene kjentes ut - noe som jeg kanskje tenkte at flere lurte på. (Takk for tipset Elisabeth. ps. hvis det er flere ting dere lurer på så bare spør så skal vi prøve å svare så godt som mulig! )

Så her kommer vår beskrivelse:

Lukt: valpene lukter hundevalper, men med et frisk naturinnslag i. Vi ble enige om at den nærmeste beskrivelsen vi kom var en håndkle som er tørket ute i vinden, med en dæsj valpelukt på.

Smak: som dere kanskje har sett så får du faktisk smak på valpene! De smaker bare valp - men hvis du er uheldig å få et ulvekyss rett etter maten er jeg redd det kan smake litt geit!

Pelsen og kroppen: de er i prinsippet lik en valp i kroppen, men de er mye "tynnere" slik at en kjenner knokler og bein godt når en tar på dem. Det er lengre mer smidige en vanlige valper. Men de har den karakterisktiske valpe magen. Pelsen er også veldig lik vanlig valpe pels, men den har partier med lengre stivere dekkhår.

Man kan egentlig bare oppsummere det med at de må bare oppleves!

2 kommentarer:

iris sa...

hei igjen dere. FOR NOEN BILDER!!!det bildet av deg Karin med ulvevalpen tett inntil ansiktet ditt var bare helt utrolig!! Jeg leser med stor iver alt dere skriver men min forrige kommentar kom ikke med, vet ikke om jeg kan helt med dette!Da får dere ha en fantastisk forsettelse på oppholdet alle sammen, både firbeinte og tobeinte!!Siri Bente

Trofast sa...

Takk for tilbakemeldingen- alltid kjekt med respons! Kan love det at kameraet går i ett!