tirsdag 12. august 2008

Dag 4- nyter tiden sammen med valpene
Når en besøker ulver må alt skje på deres primisser. Dette betyr blandt annet at klærne må ulvevalpe tilpasses - alt som dingler og ser spennende ut må fjernes. Man må også være bevist på egen atferd slik at selve møte også er på deres primisser. Vi bøyer oss aldri ned over valpene- dette kan virke truende. Vi holder aldri valpene- ulver har et enormt stor bevegelsesfrihets behov- å holde valpene fast ville føre til frustrasjon og kan ende i aggresjoner.

Vi blander oss aldri inn i konflikter, så hvis valpene begynner å sloss i fanget på oss sitter vi bare stille og nyter opplevelsen. Så lenge vi setter en grense mellom mennesker og ulvene og ikke blander oss inn i konfliketer og kamp om ressurser vil ulvene heller ikke blande oss inn i disse konfliktene. Denne grensen er helt nødvendig når vi skal sosialisere ulver!

Det kan av og til være vanskelig å stenge føleleser ute og ikke blande seg inn i visse konflikter. Konfliktene blir bare større og større etter som de nærmer seg kjønnsmodning og den sosiale rangen skal dannes. Foreløpig er de ikke beviste på kjønn så alle deltar i konfliktene. Men allerede er det en valp som blir mobbet mest av de andre og som ser ut til å kunne bli omega i flokken.

Rollen omega er tøff, man er nederst på rangen og er hoggestabben til resten av flokken. Som regel takler omegaen denne rollen, men det hendre at mobbingen er så stor at omegaen blir skjøvet ut av flokken og ute i det fri ville da omegaen flykte fra flokken sin i håp med å kunne finne en annen streifende ulv og danne seg egen flokk. Dette har ikke ulven mulighet til i fangenskap, her må man ta ut den utviste ulven- somregel blir denne avlivet. Rangen innad i valpeflokken er ennå ikke etablert- det er bare Stenulv som har sin rang allerede bestemt ved å være eneste hanne i flokken og dermed være garantert alpha rollen.


Valpene elsker blåbær, og går selv rundt og plukker bær!

Ingen kommentarer: