fredag 20. mars 2009

Overværstrening på Borestranden

Denne lørdagen hadde vi lagt treningen til Borestranden silk at vi kunne utnytte vinden og la valpene få prøve seg på overværslag. Valpene har allerede begynt å få teken på flying, så det var på tide å lære dem å virkelig bruke nesen og vinden til sin fordel.
Figuranten plasserer seg ut i motvind i forhold til midtlinjen.Valpen blir så plassert rett ut fra midtlinjen og slik at vinden og luktene fra figuranten treffer valpen må midtlinjen. I det vi ser at valpen oppdager noe på overværet
( luktene i luften/vinden) slipper vi valpen og lar

han jobbe seg frem til figuranten. Her lærer valpene seg hvordan vinden og luktene driver, og hvordan de skal følge opp overværet. Øverst ser vi Zanko i fult firsprang rett ut til figuranten.
Her har Caos nådd frem til Marius , og er går rett ilek. Tydelig at han har forventninger til hva som skal skje ute hos figuranter.
Zita er ute hos figuranten, og er som alltid vilt opptatt i lek. Marius er her på vei ut for å hente henne.For i motsettning til flying der hunden selv jobber seg fra side til side, fra figurant til firgurant, har vi her enkelt slag(siden vinden ikke kan komme fra begge sider av midtlinjen på samme tid) der vi sender hunden ut på den siden figuranten ligger. Og mens hunden er ute i belønning, går eier å henter hunden for så å sende han på et nytt slag lengre fremme på mitlinjen.Ziita har full fokus på figuranten. Han skal ikke få forsvinne ut av syne igjen ;o)

Her er to flotte hodebilder av to av Caos søsken. Til venstre er det Ziita, med sitt meget feminine uttrykk, under er det Zanko som viser seg frem. Det er tydelig forskjell mellom tispe og hannhund allerede nå, begg har flotte utrykk på hver sin måte.1 kommentar:

Siri og Cico sa...

Er det bare schæfere som får lov til å trene på figuranter, eller kan en sports-cavalier også være med en gang?:D