søndag 22. mars 2009

Freestylekurs 14-15 mars

Endelig var helgen kommet da jeg og Caos skulle delta på freestylekurs med Merete Andersen Huser og Ellen Christensen. Me såg fram til å lære masse nye triks og ikke minst å lære mer om hva freestyle er.

Det var et veldig variert kurs, det var en lett blanding av teori, trening av hund og "drama-øvelser". På bilde ved siden av er instruktørene i full gang med en"ape" øvelse der vi skulle kopiere hverandres bevegelser.


På lørdag gikk me igjennom grunnøvelsene i freestyle. Her lærte me blandt annet å gå fot på høyre og venstre side, ulike slalomøvelser, target på hånd, og rygging i alle mulig formasjoner. Siden Caos ikke var fylt 5 mnd ennå, er me forsatt i startfasen på en del av øvelsene. Så vi gleder oss veldig til å få litt mer på plass slik at me kan virker sette tennene i de nye øvelsene.


På søndag lærte me mer avanserte øvelser, blandt annet canis challenge se link http://www.canis.no/canischallenge/challenge.php?chid=21
Her skal hunden rygge ut fra eier, snu rundt før den rygger tilbake og går igjennom beina til eier. Først øvet me på å lære hunden å snu 180 % og fryse. Dette var greit å få til med Caos siden har har target innlært. Det andre momentet me prøvet oss på var å lære hunden å rygge igjennom beina. Her startet eg med litt omvendt lokking fra stå får å få Caos til å fryse helt.
Når Caos da stod helt i ro løftet eg beinet over ryggen hans og belønnet en hver ryggebevegelse han fortok seg. Selv om dette var den vanskseligste øvelsen i løpet av helgen, synes eg at dette var den som me fekk best til.

Her skritter Ingeborg over Sander - de fekk også veldig godt til denne øvelsen. Det var kjekt å være på kurs sammen med dette radarparet!Me lærte masse nytt og spennende denne helgen, og det blir veldig kjekt å få trent mer på momentene og sette de sammen til hele øvelser. Det er snakk om at det skal holdes en oppfølgingskurs - da skal me selvsagt delta! En spennende smakebit på en ny hundesport.

1 kommentar:

Siri og Cico sa...

Å, det så kjempe kjekt ut! Neste gang vil jeg også være med!:D Ikke rart at Caos er så flink når han har en så flink trener!=)