torsdag 6. november 2008

Motivasjons spor

Vi jobber mye med Mantrailing eller såkalt Id-spor med Trofast. For å kunne bruke en hund til ID-spor er man avhengig av at hunden er så ivrig til å gå spor at den ikke lar seg forstyrre av noe! For Trofast er det å få gå et spor den beste belønningen han kan få. Men vi jobber forsatt med å motivere han til å gå spor.


Måten vi gjør dette på er noe vi har kalt Motivasjonsspor. Her er ikke målet at sporet skal være veldig krevende, men at han lykkes!


Her har John lagt seg ut i skjul, sporet er ca 500meter langt. Han har bevist gått på forskjellig underlag og lagt inn mange vinkler slik at Trofast må være konsentrert for å klare å følge sporet. Men det er viktig at sporet ikke er vanskeligere enn at han lykkes. Jeg lar Trofast få lukte på smelleren, for så å slippe han løs. Vi bruker alltid en smeller i begynnelsen på sporet slik at han hele tiden assosierer smelleren med å finne et bestemt menneske. Siden Trofast går sporet løs må han klare seg helt selv, han får holde sitt eget tempo og må rundere seg tilbake til sporet helt uten hjelp hvis han mister sporet. Blir han for ivrig vil han miste sporet, og lærer derfor å holde hodet kaldt og justere farten slik at han klarer å holde sporet.
Når han finner figuranten, i dette tilfellet John, får han selvfølgelig et kjempe belønning med masse lek og morro. Her har han akkuratt oppdaget
John som ligger gjemt i slutten av sporet.




Ingen kommentarer: