onsdag 29. oktober 2008

Caos to uker!


I dag møtte jeg Caos for første gang! Vi vil ikke velge ut hvem som virkelig blir vår Caos før han er rundt 6 ukers alderen, men det var forferdelig spennende å få se kullet.
De er enda veldig rolig og tilbringer det meste av tiden sovende. Men det er spennende å se at sansene deres begynner å fungere. Når jeg satt meg ved valpekassen strakk flere av valpene på halsen for å få med seg lukten av et nytt menneske.


Nelly er en flott mor, og gjør virkelig en god jobb! Hun tok meg godt i mot, selv om hun ikke kjenner meg noe særlig. Og tok, som dere ser, det helt med ro mens jeg kravlet rundt valpene hennes.

Valpene bruker som sagt tiden på å sove og die. Siden det er et stort kull vil oppdretter begynne å fore valpene allerede til lørdag, slik at legger på seg litt raskere.

Når valpene sover, så sover de i stabler. Og det er ofte ikke fred mer enn noen minutter før plustelig en begynner å flytte på seg, og valpen har selvfølgelig sett seg ut plassen midt i midten. Den kravler seg over hele gjengen som ligger å sover, og alle våkner.


Når valpene blir født er de ikke i stand til å føle frykt, denne tilstanden varer til de er 3 uker. Fra 3 uker vil evnen til å føle frykt øke gradvis. Det er viktig at valpene for være mye i fred i denne perioden. Men samtidig bør man også utnytte valpens manglende evne til frykt og presentere den for ting/situasjoner som å bli løftet og tatt litt på.
Gleder meg vilt til å få komme på besøk igjen neste uke. Da er valpene blitt mye mer aktive og beviste på det som skjer rundt dem. De vil også da ha kommet inn i neste fase som kalles den primære sosialiseringsperioden.
En spennende tid fremover altså!

2 kommentarer:

Marit sa...

Så herlige valper! Du har mye å glede deg til fremover!:)
Marit

Elisabeth sa...

Å så nydelige små Caos'er :-)