søndag 27. juli 2014

Blodhundvalp på 6 mnd går sitt første sporJeg (Karin) og Beate var så heldige å få æren av å legge og gå Lillegutt sitt første spor. Lillegutt er en blodhund valp på 6 måneder som eies av Trofast (den forrige blodhunden til Karin og John) sine oppdrettere Ingeniums Bloodhounds. Han ble importert fra USA til Norge 4 måneder gammel.

Vi hev oss over muligheten til å teste ut hva som skjer når man setter en ung blodhund på sitt første spor.  Vi ble enige om å legge et spontanspor - det vil si at man setter en nybegynner hund på et spor og ser hva hunden velger å gjøre.

 Jeg som fører hadde ikke kjennskap til hvor sporet gikk, Beate skulle henge opp et merkebånd ca halveis i sporet slik at jeg kunne få en bekreftelse om at vi var på rett vei. Grunnen til at jeg ikke ønsket å vite hvor det gikk var for å sikre at det var hunden som jobbet selvstendig, og hindre at jeg evt skulle hjelpe hunden hvis hans sto fast. Som dere ser i filmen så går Lillegutt så nøyaktivt at han legger merke til, og er borte å markere på selve merket som er hengt opp. Sporet er ca 500 meter langt og går over ulike underlag og hindringer.

Det var utrolig spennende å gå bak og se hvordan han jobbet. Han har enda ikke noen erfaring med hvordan han skal jobbe på vind o.l. når han kommer litt ut av sporkjernen, alikevel klarer han å hente seg inn igjen.

Da vi ikke hadde noen formening om Lillegutt vil gå lek i slutten av sporet valgte vi å utstyre Beate med både godbiter og leke. Som dere ser av filmen starter hun med matbelønning for å sikre seg at han får belønning etter endt spor. Etterpå drar hun frem leken og de får en god lekeøkt!

Dessverre var det været verken optimalt for nybegynner spor eller for filmen. Derfor er filmkvaliteten slik den er. På grunn av været må Lillegutt jobbe seg gjennom pytter og rennende vann i sporet. Det er artig å se hvor nøyaktig han sonderer terrenget når han kommer til sin første store pytt.

Selv om ikke filmkvaliteten er så god så håper vi at du alikevel finner filmen interessant og fasinerende.

 Og for de som lurer så blir det definitivt en ny blodhund på Karin og John!

Ingen kommentarer: