lørdag 27. desember 2008

Burleken

Vi har allerede startet med burleken slik at Caos skal lære å like seg i buret og slik at buret aktivt kan brukes under trening.

Startet med å shape Caos inn i buret. Det er første gang vi shaper med han, men dette tok han lett. Så fort han går inn i buret frivillig forsetter vi leken med å "bli værende" inne i buret. Det er viktig at alt er frivillig på dette tidspunktet slik at hunden blir værende inne i buret fordi den selv vil og ikke fordi den må. Som du kan se tok han dette veldig lett, han sitter som en galinosfigur inne i buret.


Inne i mellom treningen på "bli værende" inne i buret løser vi opp med fri-kommandoen. Dette er en kommando som gir Caos beskjed om at han kan løse opp fra den stillingen/posisjonen han er i, men han skal forsette å være på jobb. I dette tilfelle "får han lov" til å gå ut av buret og kose litt( belønningen av frikommandoen - er i innlæringsfasen) før han går inn i buret igjen.


Ser frem til å få burleken til å fungere maksimalt med alle hundene slik at vi kan trene en og en hund mens de andre ligger og venter i buret.

1 kommentar:

Aud Venke sa...

Så flink han er! Burleiken må vere kjempenyttig for deg med så mange hundar i same rom ;). Fortsatt god jul!