torsdag 13. november 2008

Caos 4 uker - caoset er igang!

Nå er det virkelig blitt liv i leiren! Nå freser valpene rundt i hele kjelleren og for utforsket hver cm. De har nå tilgang til en hel etasje.

Selv om tennene har kommet helt og de gjerne plasserer dem godt inn i leggen din så er de ikke blitt mindre søte av den grunn! Hvem kan vel motstå en slikt blikk???Denne gangen vi, John var også med i dag :o), kom hadde valpene akkuratt sovnet. Men så fort vi satte foten innenfor døren ble det liv i gjengen. For hver uke som går vil vi ser mer og mer fart hos valpene.
Nå spiser de hovedsakelig bare fast føde - det vil si tørrfor blandet ut med lunket vann til en slags røre. Og på toppen en god dasj med kulturmelk. Melken til Nelly er bare litt ekstra energi og kos på toppen av den faste føden. Som i alle kull er det veldig forskjellig kor mye de forskjellige valpene spiser - noen kan aldri få nok, mens andre må man sette gjentatte ganger inntil matfatet for at de skal spise mest mulig.


Det at valpene nå har blitt så aktive og har hele kjelleren til å utforske gjør at de er overalt og utforsker absolutt alt. Dette er veldig bra for sosialiseringen/miljøtreningen , men det fører til mye ekstra arbeid for oppdretteren. Fred tar dette ansvaret fult ut og har tatt fri fra jobben hele valpetiden. Slik at han tilbringer så og si all våken tid sammen med valpene - kunne ikke hatt en bedre oppdretter!


Her har den ene valpen funnet vaske moppen. Nå er valpenes gjennstands interesse på topp, og de kommer stadig løpende med nye bytter.

Allerede nå kan vi se en liten forskjell på valpene, og hvor godt de takler nye situasjoner og gjennstander. Her tester jeg valpenes reaksjon på et bråkete nøkkelknippe. Som man ser er det noen som holder seg i bakgrunnen, mens andre er midt oppi der det skjer og prøver å leke med nøkklene.

Jeg vil teste valpene på flere gjenstander og stituasjoner i tiden fremover. Den beste måten å teste på er å ta for seg en og en valp, slik at man får se hvordan individet reagerer utenfor flokken.

Valpene har akkturatt begynt å bevege seg så vidt ute. Det er forsatt litt skummelt å gå ut (de 3-4 første gangen er det normalt at det er skummelt for valpene med et helt nytt miljø). Dessverre er det høst så man må vente enda litt før valpene kan tilbringe en del tid ute uten å fryse. Nå er det bare slik at de får introdusert et nytt miljø og blitt litt trygge ute før det bærer inn igjen for å få varme tilbake i de små nøstene.

Vi gleder oss allerede til neste gang vi skal besøke valpene - det skjer utrolig mye bare på en liten uke.

Ingen kommentarer: