torsdag 6. november 2008

Caos 3 uker- det begynner å bli liv i valpekassen!Her skjer det ting! De små nøstene har nå begynt å bevege seg og bli klar over hva som skjer rundt dem. De leker sammen og tar som dere ser kontakt med alle som sitter oppi valpekassen.
De elsker å tygge på alt, da spesielt hendene. Valpene har akkuratt begynt å få tenner, så nå står det små nåler på rekke og rad som så vidt har rukket å komme gjennom gummene.Har dere sett noe så nydelig?!?!!!!! Små nøster med to knall blå øyner - er bare til å spise opp.
Valpene har nå blitt 3 uker. Dette vil si at de nå har kommet inn i den primære sosialiserings perioden som varer fra 3-5 uker. Det er ved 3 uker alderen at valpene begynner så smått å utvikle evnen til å oppleve frykt. Evnene til fryktrespons vil være liten frem til 5 uker.
I den primære sosialiseringsperioden vil valpene har veldig liten fryktrespons, noe som gjør det en ypperlig tis for sosialisering. Her kan man godt "oversosialisere" for å legge et godt grunnlag.
Selv om det har begynt å bli en del liv i valpekassen bruker de forsatt det mesteparten av tiden på å sove. Og sove er noe de kan!


2 kommentarer:

Vardegjengen sa...

Så kjekt å få følge med koss det går med Caos. :-)

Elisabeth sa...

Åååå! Så søte! Blir nesten litt valpesjuk, jeg :-)