lørdag 20. mars 2010

1.helg på Canis instruktørutdannelse!

Me kom frem til Oslo og hotellet kl 9.00 om fredagsmorgenen - så då bar det rett i seng etter de to dyrene hadde fått seg en liten luftetur. Det var ikke lett å få sove med tanke på det eg hadde fremfor meg denne helgen - eg var kjempespent og var fylt av skrekkblandetfryd! På programmet første helgen stod grunnferdigheter, baklengskjeding, hverdagslydighet og pedagogikk, med Morten som hovedinstruktør og Håkon Groven som medinstruktør. I tillegg til alt det spennende som stod på programmet var me også spent på kossen det ville gå med Trofast og Caos på hotell. Som bildet sier slo de seg helt til ro, til tross for at hotellet var fullt med hunder og uvante lyder. Lørdagsmorgen startet me med litt teori før vi fikk beskjed at me skulle vise det hunden vår kunne i løpet av 10 min, en etter en. Lise og eg er selvfølgelig øverst på listen og blir kastet ut i alle utfordringene først. Det var veldig skummelt å stå og vise ka me kan, ante ikke ka eg skulle vise og husker heller ikke ka eg viste nå i ettertid.

Her er et bildet av de 10 minuttene som er fortrengt fra hukommelsen :o)


Her viser Lise og Isis ka de kan! Kjekt å se at hun er blitt så flink å leke. Me var delt inn i to grupper så eg og Lise startet i hver vår gruppe.

Dette er en ekvipasje som virkelig imponerte- Susanne med Tex. Ps hvis jeg skriver feil navn i dette innlegget så gi meg et hint så skal eg fikse :o)

Rejsha viser sine triks. Hu er bare så flott!!!

Elsa ble litt varm i hodet da Diesel bestemte seg å bare vise hopp. Men hun klarte å bare stå å vente til hunden kom over sperren, og plutselig kom hun ut av hakket og viste masse flotte øvelser.

Det florerte med flotte triks - her med Astrid og Circa.

Ann-Sofie og Nova. Flott eksplosiv start.

Donald sitter bamse.

Olympia er nydelig. Her demonstrere hun dekk sammen med mamma Bergljot.

På lørdagen viste også Håkon og Tam noen øvelser. Der er kjempe flott å se en hund jobbe så intenst og fokusert.

Lørdag kveld hadde me felles middag med sammen med alle deltakerne som bodde på hotellet. Det var veldig koselig å bli bedre kjent med alle deltakerne, ser frem til å bli enda bedre kjent med gjengen.

Søndag startet med at me skulle instruere hverandre i hver vår hverdaglydighetsøvelse som me hadde fått i oppgave å forberede lørdagkveld. Siden eg som kjent er øverst på listen måtte eg starte først. Øvelsen eg skulle instruere i var å ta kontakt ved bruk av navnet. Her valgte eg å ta for meg kontaktlyden (se 100% positiv hverdagslydighet av Arne Aarrestad) i stedet for å bruke navnet til hunden. Her er det Håvard som instruerer oss i doggie-zen.Hera tar seg godt ut mens hun venter på nye instruksjoner fra far (Magnus).
Det har vært ei spennende og lærerik, men slitsom helg. Og slik vil resten av samlingene også bli :o) Neste samlingshelg skal være den 7-9 mai i Uddevalla der det står Tag teach og Agility på programmet. Dette er to temaer som me e relativt ferske i og ser virkelig frem til å få en skikkelig innføring i temaene.
For å få godkjent kurset og tittelen Canis Instruktør er det en del kriterier som man må oppfylle. For det første må man ha 100% oppmøte og bestå eksamen som består av en rekke øvelsen man må baklengskjede forran Morten i løpet av 25 min(disse får man utdelt så man kan ikke baklengskjede de inn på forhånd). I tillegg vil vi få lekser som skal være godkjente til hver samling, leksen me fikk etter 1. samling er å legge opp t 45 min. foredrag om selvvalgt emne etter en bestemt struktur. Man skal også ha alle grunnferdigheten på flyt, her vil de med litt eldre hunder ha stor fordel siden de sannsynligvis har de fleste allerede inne. Uten om dette skal me også ha et Freestyleprosjekt som er baklengskjedet og består av minst 5 freestyleøvelser/triks, dette skal filmes og settes karakter på.
Som du forstår er det mer enn nok for meg og Caos å henge fingrene i - kjenner panikken brer seg bare av å tenke på det så ønsk oss lykke til :o)

4 kommentarer:

Anna Alm sa...

Så koselig bilde med hundene i senga! Høres ut som om det blir mye jobbing på dere fremover, men dette går bra, du er så flink :)

Aud Venke sa...

Spennande tid. Kan du ikkje skrive om koss du trene på å få dette til? - Det hadde vore kjekt å få med seg treningstips og koss det går undervegs. Lukke til! Og god påske!

Elisabeth sa...

Nok en kjekk artikkel i Trofastbloggen :-) Hvilket hotel er det som tar imot hunder som gjester?! Vi vil også dit!

Lykke til videre, jeg vet du fikser dette :-)

Marit sa...

Dette ser spennende ut, Karin. Stå på, dette klarer du så fint!
Lykke til!!!