søndag 18. januar 2009

Ståa i julen

Som tidligere nevnt er Trofast verdens beste storebror. Problemet er bare at han er litt for snill, så Caos får herje fritt. Den største delen av døgnet koser de seg i lag, og Caos er alltid å se diltende i rompå til Trofast ute som inne. Men når kvelden kommer våkner villdyret i Caos, og han kan til tider plage livet ut av storebroren. Caos klarer ennå ikke komme oppi sofaen så der får Trofast være i fred, men vi skal også dele inn stuen slik at Trofast får et større område han kan få være i fred på. I mellomtiden har vi selvfølgelig brukt oss selv som skille vegger når Trofast er lei og vil sove.

I julen har vi brukt alle helligdager nede på Hellestø. Her kan hundene springe løse og møter masse unger, mennesker og hunder. I en møte situasjon var en Border Collie ganske usikker og snappet stadig etter de andre hundene. Da den satte kursen mot Caos kom Trofast løpende(han hadde allerede hilset på hunden) og skjermet BC'en bort fra Caos. Han går imellom og demper i møter der noen oppfører seg "truende" ovenfor Caos. Men han går aldri inn med aggresjoner . Det samme gjør han ovenfor Tessa når hun skal disiplinere Caos. Da stiller han seg på tvers, midt i veien og stiv som en stokk. Slik at Tessa fysisk må dytte bort en 60 kg hund for å si Caos noen sannhetensord. Håper å få en slik scene på film, det er en artig skue å observere.
På nyttårsaften søket vi tilflukt på hytten. Her fikk vi besøk av Siri og Cico, så det blei mildt sagt en livlig aften. Grunnen til at vi flukter til hytten er fordi Tessa er så redd rakettene, da er det mye behageligere å tilbringe natten der. Trofast tok seg en tur
ut for å se på rakettene, og Caos sovnet ute på verandaene midt i den verste oppskytningen. Så de tok det hele med slående ro.
Vi vil takke alle for det gamle og vi ser frem til et nytt hundeår!

Ingen kommentarer: