torsdag 12. november 2009

3.helg Canis klikkerTRENERutdannelse


Denne 3.helgen skulle vi lære om stimuligkontroll. Her merker eg at mye har skjedd siden jeg konkurrerte sist. Da skulle vi vente til hunden kunne atferden perfekt før vi la på kommandoen. Dette er helt snudd på hodet nå. Nyere kunnskap gjør nå at kommandoen legges på så fort hunden kan utføre atferden. Da begynner vi på trinn 1 av stimulikontroll, se link . Vi har egentlig ikke lagt på noen kommandoer på våre hunder, og ser derfor at de er altfor fokusert på frivillig atferd og tar dette med kommando veldig sent. Er spent på hvordan det går med de 5 atferdene vi skal ha på stimulikontroll til eksamen.


Denne helgen var det forferdelig vær, det pøset ned store deler av helgen. Noe som gjorde at Trofast ikke var spesielt jobbe villig. Han trives ikke noe særlig i regn og må ha på seg dekken for å ikke bli for kald(han nekter å leke når han har dekken på :o( ) Regnet virker litt demotiverene på eier og hund, uansett hvordan de trives i regn. Etter en stund i regnet blir man kald, våt og litt "innadvendt".Til tross for regnet var det mange som klarte å holde humøret og treningsiveren oppe - iallefall store deler av helgen.

Etter en lang og våt treningdag på lørdagen ble vi invitert på tur med Siri & Cico og Hilde & Blake. Blake er litt usikker, så de måtte bruke masse språk og hjerne på den turen. Caos og Blake fant virkelig tonene, mens Blake ikke helt klarte å kvitte seg med skepsisen mot Trofast. Etter turen inviterte vi Hilde og Siri bort til oss, sammen med litt indisk mat, og det blei en riktig kjekk kveld. Hundene fikk MASSE oppmerksomhet og var helt i hundre!

Siri og Caos har en liten uenighet om hva tenner skal brukes til - tihi.
Hilde og Trofast koser seg i sofaen, mens de to andre bøller.


"Like barn leker best?"

Måtte jo vise et bilde som dokumentasjon på at Caos kan oppføre seg - iallefall av og til.
Søndagen forsatte med stimulikontroll. Trofast var så utslitt av gårsdagens hendelser at han livnet ikke til før etter lunsj. Da var han våken og klar for jobb! Det ble en fin treningsdag (iallefall etter Trofast stod opp) til tross for ruske vær. Neste helg er det eksamen, og før den tid skal vi levere inn en skiftlig eksamen, så tvi tiv.

1 kommentar:

Siri og Cico sa...

Haha, herlige bilder! Digger Caos - og jeg liker han best når han biter:D Gleder meg til vi skal gjenta suksessen i kveld!! Lykke til på eksamen!