fredag 6. februar 2009

Første id-spor trening med valpekullet

Vi har et regelmessig valpetreff på lørdager der vi samler hele kullet til Caos. Her introduserer vi forskjellige bruksgrener, og denne lørdagen var det klart for ID-spor. Forrige lørdag gikk alle valpene gjennom en sosialiseringsring, noe som stimulerer valpene til å løpe ut å finne figuranter.

Alle valpene fikk tre spor hver. Det første sporet la figurantern smelleren i starten av sporet og gikk ut ca 15 meter mens valpen fikk se. Så fort valpen snuset på smelleren fikk han komandoen "spor eller søk" og fikk lov å gå ut og finne figuranten. Det andre sporet ble lagt på samme
måte, men nå fikk valpen bare sett at figuranten går ut de første meterene. Deretter snudde vi valpene bort slik at han ikke viste helt nøyaktig hvor figuranten låg. Det tredje sporet var et hakk vanskeligere. Nå fikk bare valpen påvirkninger helt i starten på sporet, så gikk figuranten ut ca 25-30 meter og låg helt skjult. Grunnen til at valpene får litt påvirkning i det figuranten går ut er for å stimulere letelysten.

Her er det Zita som er på full fart ut til figuranten.

Valpene gjorde det kjempe bra. Og i løpet av treningen ble det vanskeligere og vanskeligere å holde valpene mens figuranten løp ut, det var helt bestemte på å få se et lite glimt av figuranten.
Her står Thomas og Zanko klar til å gå sporet.Zanko

"Er det noen bak dette treet?"

Det var første valpesamling til Ziita. Så hun fikk prøve seg på sosialiseringsringen. Her er hun på vei i mot den ene figuranten.
Etter alle valpene hadde fått sin treningsøkt fikk mammen, Nelly, lufte seg litt.

Ingen kommentarer: